Az elmúlt hét eseményei mindenkit lesújtottak, ugyanakkor ezzel egy időben egyre erősebbé vált az eddigi legnagyobb társadalmi összefogás, a késztetés a segítségnyújtásra, a rászorulók támogatására. Alkotó közösségként a Salt Communications Kft. is részt szeretne vállalni abban, hogy minél több pénzadomány összegyűlhessen a menekültek támogatására.

Közös összefogásra hívják most a magyarországi ügynökségeket, hogy egy jótékonysági licittel támogassák az Ukrajnából menekülő embertársainkat. A megadott témára készített munkákat, grafikákat várnak, amelyet jótékonysági licitre bocsátanak. A befolyó összeget közvetlenül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományalapja kapja.

Az alkotásokat képleírással (max. 300 karakter), kezdőlicit megadásával, jó minőségű fotóval március 15. (kedd) éjfélig várják a salt@salt.hu e-mail-címre. Az online licit a SaltComm Facebook-oldalán zajlik majd március 8. és 10. között. Az eredményhirdetésre március 11-én, pénteken kerül sor.

A grafikai felajánlások témája: Hol a béke forrása?

„A béke mint egyetemes emberi ethosz, erkölcsös emberi alapállás, kitüntetett érték, mind az egyén, mind a közösség vonatkozásában.
A béke rendezett viszony önmagammal, a másik emberrel és a világgal.
A béke ellentéte nemcsak a háború, hanem minden, ami ezt a viszonyt megzavarhatja.
A béke az egymás iránti jó szándék, megértésre törekvés, tisztelet, elfogadás, együttérzés, szolidaritás, az egyetemes emberi értékek elfogadása, elismerése, törekvés ezek betartására…
Hol a Te békéd forrása?” – szól a felhívás.

A felajánlott ügynökségi munkákra leadott legmagasabb összegű licitálók a befizetés után nyomtatott formában kaphatják meg a készített grafikát, kiegészítve egy elismervénnyel. A postázás (tárgy, elismervény) a felajánlók feladata.

További részletek itt találhatók.

Nyitókép: Egy Szlovákiába tartó vonatra szállnak az orosz támadás miatt menekülő emberek a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 2-án. Fotó: MTI/AP/Felipe Dana