Magyarországra érkezik az Agrupación Señor Serrano innovatív barcelonai színtársulat, amely 2015-ben a Velencei Biennálé Ezüst Oroszlán Díját is elnyerte. Elóadásuk szeptember 29-én a Trafóban látható.

A Hegy című előadás korunk kapcsolatát vizsgálja az igazság és a bizalom jelenségeivel. Beszédes történelmi és közéleti példák felvonultatásával (mint a Mount Everestre induló első expedíció, Orson Welles pánikkeltő rádióműsora vagy Vlagyimir Putyin személye) állít tükröt a valóságérzékelésünknek, miközben a színpadon baseballt játszó tollaslabdázók, közönséget fürkésző drónok, váratlan hószakadás és álhíreket közlő honlapok bolygatják a fantáziánkat. Tévé- és mobilképernyőket idéző projekciók, makettek és megbízhatatlan narrátorok vezetnek minket végig az információtúltengés hatásain.

Az előadás azt a kortalan eszmét kérdőjelezi meg, mely szerint ha az ember leküzdi minden nehézségét, maga mögött hagyja az aggodalmait, ezáltal „felér a hegy tetejére”, képes elérni egy olyan állapotot, ahol a világ immár teljes valóságában terül elé – nem csak különböző tükröződéseken át. De milyen lehet ez a felhőtlenül tiszta, igaz világ? Hogyan kell elképzelni a végső igazságot, és hogyan kell elképzelni azt az utat, ami elvezet hozzá?

A darab az igazság mítoszának térkép nélküli
felfedezőútjára invitálja a nézőket.

A Hegy a legjobb előadásért járó Drac d’Or díjat is elnyerte a spanyolországi Lleida városában megrendezett színházi fesztiválon.

Az Agrupación Señor Serrano barcelonai székhelyű színházi társulat, amely eredeti produkciókat készít az emberi természet jelenkori (vagy általuk éppen legaktuálisabbnak érzett) ellentétes aspektusairól. A Trafóban második alkalommal szerepelnek – utoljára 2016-ban jártak Budapesten Egy ház Ázsiában című előadásukkal. A színház határainak feszegetése mellett a sokszínű eszközhasználatuk is a védjegyüknek tekinthető.

További információ: itt.