fbpx

Horrorklasszikusok és csajos esték a tetőn

A Budapest Rooftop Cinema ezen a héten igazi ínyencségekkel és némi jóleső borzongással várja nézőit. Nagy vásznon nézheti meg a közönség Ridley Scott sci-fi-horror klasszikusát, valamint Alfred Hitchcock leghíresebb thrillerét a csillagok alatt a Mammut tetején, de csajos estével és vígjátékokkal is készülnek.

A nyolcadik utas: a Halál

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény, és rátapad Kane (John Hurt) arcára, aki teljesen megbénul. Miután visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley (Sigourney Weaver) azonban nem törődik bele a halálba. Ridley Scott időtlen mesterműve péntek este látható a tetőn.

Psycho

A csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. Éjszakára betér az út mellett meredező Bates Motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal megvacsoráznak.

Hitchcock talán legtökéletesebb és legklasszikusabb filmje Norman Bates története. Anthony Perkins így mesélte el a Psycho forgatásának megkezdése előtti első találkozását Hitchcockkal: „Hátborzongató volt. Egy tévéstúdióban álltam, és egy százhatvan kilós kolosszus közeledett felém. Rám nézett, és valami iszonyatos angolsággal azt mondta: én vagyok a rémlátomás rendezője.” Hétfő este nagy vásznon vetítik az idén hatvanegy éves Psychót.

Rockhajó

Kedden aztán egy kicsit könnyedebb vizekre evezhetünk. 1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze kétórányi rock’n’rollt játszott hetente, ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és popot a tengerről. És 25 millió ember, Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta: a Rockhajó ezeknek a fiataloknak a története rengeteg zenével, humorral és sztárral.

Szex és New York

Szerdán a Csajos esték elnevezésű sorozat újabb gyöngyszemével veszhetnek el a nézők a szerelem, a karrier, a divat és a barátság útvesztőiben: a Szex és New York mozifilm garantált kikapcsolódást ígér, a pultban ráadásul Samantha kedvenc koktélját is kérhetjük.

Jojo Rabbit

A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját. Taika Waiti rendező humorral és egyedi látásmóddal közelíti meg a már oly sokszor és sokféleképpen feldolgozott témát.

Az idei szezonban megújult, kibővített területtel, nagyobb nézőtérrel, extra mozivászonnal, kényelmes napágyakkal és a legújabb digitális vetítéstechnikával kedveskednek a mozirajongóknak, a közkedvelt kultklasszikusok és premierek mellett pedig tematikus programokkal és újdonságokkal is készülnek a mozi szerelmeseinek.

Nyitókép forrása: Budapest Rooftop Cinema

A rovat további cikkei