Díjat alapított a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (Szerzők), és három, régóta magas színvonalon alkotó művész munkáját ismerte el.

Példakép kategóriában Dorozsmai Péter dobos, hangmérnök, producer, életmű kategóriában Horváth Attila dalszövegíró, míg újító kategóriában az Anima Sound System kapta a betonplakettet.

A Szerzők 250 tagot számlál, és sok ismert zenészt tud a soraiban. Az egyesület alapvető feladata 2007-es alakulása óta a könnyűzenei szerzők általános érdekképviselete, tagjainak érdekvédelme és érdekérvényesítése. A szervezet a közelmúltban díjat alapított azzal a céllal, hogy a magas színvonalú alkotó- és előadó-művészeti tevékenységeket elismerje és ösztönözze.

A példakép kategóriában az egyesület elnöksége nevezett meg három jelöltet, majd közülük szavazta meg a győztest a tagság. A legtöbb voksot Dorozsmai Péter zenész, producer, zeneszerző, hangmérnök, a Korál, az East és az iLand zenekarok dobosa kapta. Az életműdíjat az egyesület elnöksége ítélte oda Horváth Attilának, aki többek között Balázs Fecónak, Charlie-nak, Cserháti Zsuzsának, Deák Bill Gyulának és Koncz Zsuzsának írt szövegeket. A legnagyobb újítónak, a zenei életben átütő változást, fejlődést hozó előadónak vagy szerzőnek járó elismerést szintén az egyesület elnöksége ítélte oda az Anima Sound Systemnek.

A nyitóképen Horváth Attila dalszövegíró. Fotó: Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (Szerzők)