Horváth László nyerte a Balatonfüred és a Hagyományok Háza közösen rendezett prímásversenyét, melyet az Anna-bál hetében rendeztek meg.

Radics Ferenc, a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása elmondta: a második helyezett megosztva Farkis Béla és Váradi Gyula lett, míg a harmadik helyen Oláh Dávid végzett. A zsűri különdíjban részesítette a klasszikus zenei múlttal a cigányprímások közt is versenyző Sztojka Zoltánt és az egyetlen női prímást, Bordás Georginát, valamint a legfiatalabb indulót, a 12 éves Bujka Leonárdót.

A kilencedik alkalommal megtartott versenyt Balatonfüred és a Hagyományok Háza egyik évben autentikus népzenét művelő, a másikban cigányzenét játszó prímásoknak hirdeti meg.

Idén a cigányprímások mérték össze tudásukat kedden és szerdán a zsűri előtt, melynek tagjai Radics Ferenc mellett ifj. Kállai Kiss Ernő, a Margitszigeti Danubius Nagyszálló zenekarvezető prímása, valamint Roby Lakatos magyar hegedűvirtuóz voltak. A díjazottak szerda este gálaműsort adnak a balatonfüredi Gyógy téren felállított színpadon.

Fotók forrása: Hagyományok Háza