A Katona József Színház művésze, Pelsőczy Réka rendezte sétaszínház Térey János debreceni életének helyszíneit járja be. Az írót a debreceni Csokonai Színház színészei, Bakota Árpád, Kránicz Richárd és Mercs János jelenítik meg.

„Az a kérdés, hajlandó vagy-e lemenni az őseidért a kútba vagy sem, és kibírod-e, amit felhozol”

2020-ban jelent meg Térey János utolsó, befejezetlenségében is magával ragadó műve, a Boldogh-ház, Kétmalom utca – egy cívis vallomásai, amely drámai sorsokkal tűzdelt családtörténet és szubjektív várostörténet egyben. „Debrecen épületeinek jelentős hányada nem arról nevezetes, hogy létezik, hanem hogy valami másnak a helyén áll” – írta utolsó regényében Térey János, de a könyv helyszínei még állnak Debrecenben, így átélhetővé teszik az elmúlt évek egyik legizgalmasabb regényét.

hosszúlépés.járunk? és a debreceni Csokonai Színház közös sétaszínházán a kulisszák az eredeti helyszínek, a sétavezetők pedig az írót megszemélyesítő színészek, akik megjelenítik a fiatal, a felnőtt és az idősebb, életével, szülővárosával és a családi örökségével számot vető Térey személyét.

hosszúlépés.járunk? és a Csokonai Színház szeptemberben két sétát hirdetett meg: az első szeptember 14-én (kedden) a Térey Könyvünnep nyitónapján 15 óra 30 perctől indul a Kút utca és az Árpád tér sarkától, a második szeptember 18-án (szombaton) szintén 15:30-tól. További információ ezen az oldalon található.

A nyitóképen Térey János. Forrás: Csokonai Színház