A Centrál Színház nyárra a Szigliget Várudvarba költözik. Idei sikerdarabja július 24-től augusztus 4-ig minden este 9 órakor hűsítő borzongással szolgál majd a fülledt nyári estéken.

Jenny biztos benne, hogy új házukban minden éjjel 2 óra 22 perckor kísértet jár, de asztrofizikus férje, Sam hallani sem akar erről. Veszekedésbe torkollik a szülés utáni első vendégség, ahol a férfi pszichológus barátnője, Lauren és új párja, Ben a meghívottak. Valóban léteznek szellemek? Hiedelmek és tudomány ütközik, de van valami a levegőben, és egyre furcsább dolgok történnek. Jenny azt követeli, maradjanak ébren 2:22-ig, hogy kiderüljön az igazság.

Danny Robins 2:22 című misztikus története a londoni West End egyik legújabb sikersztorija. Csodálatos mese döbbenetes csattanóval – a mű tavaly a WhatsOnStage Awardson elnyerte a legjobb darab díját. „A 46 éves, stand up-os múlttal rendelkező elismert angol szerző misztikus thrillere a tavalyi év szenzációja volt Londonban. A darab – ahogy a címe is sejteti – a jelenünk problémáiról beszél, a szeretet nélkülözhetetlenségéről szól. Az ember ma magányosabb, mint valaha volt. Meghódíthatjuk a Marsot, de ha a szeretet nem melegíti az életünket, minden győzelmünk hiábavaló” – mondta az előadás rendezője, Puskás Tamás.

Az előadás több szereplőjét ismerheti a közönség a televízióból: a darabban feltűnik a Pepe sorozat Laurája és a Társas játék Lénája, Martinovics Dorina, a Mi kis falunkból, a Nagy Fehér Főnökből és az Apatigrisből ismert Lengyel Tamás és a Drága Örökösök és a Doktor Balaton sztárja, Mészáros András is. A művet Puskás Samu és Puskás Dávid fordította, jelmeztervezője Matis Edit, díszlettervezője Bagossy Levente. Az előadás zenéjét Puskás Dávid szerezte, a fényterv Friedrich Gergely munkája.

Nyitókép: Jelenet a 2:22 című darabból. Fotó: Horváth Judit