Jelenleg két színházi fejlesztés is zajlik Debrecenben: teljesen megújul a Csokonai Nemzeti Színház épülete és javában tart a Latinovits Színház kialakítása is. Amíg elkészülnek ezek a beruházások, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra irányul a figyelem.

Gemza Péter, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója elmondta: társulatuk minden korábbinál intenzívebben vesz részt a játékokon, kilenc előadást mutatnak be. Ezek közül kiemelte a Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk és a Csárdáskirálynő előadásait, valamint az Óz, a csodák csodája című bemutatójukat. Hozzátette: nyolc vendégtársulat tíz produkcióval lép a közönség elé. Felsorolása szerint egy-egy bemutatóval ott lesz a nyári játékokon a Madách, a Thália, a Játékszín, a nagyváradi Szigligeti Színház, az Orlai Produkciós Iroda, a Recirquel társulat és a Centrál Színház.

Tavaly elmaradt a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkciója, a Csíksomlyói passió bemutatója. Az előadást a szabadtéri játékokon láthatja majd a közönség augusztus 13-én Debrecen főterén, a református Nagytemplom előtti Kossuth téren. A nagyerdei szabadtéri színpad egyébként május utolsó vasárnapján, gyermeknapon fogad először látogatókat, a gyerekek a debreceni Vojtina bábszínház produkcióját tekinthetik majd meg.

Nyitókép: A Kőműves Kelemen című rockballada előadása a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt