fbpx

Huszadik születésnapját ünnepli az A38 Hajó

Az áprilisban húszéves A38 Hajó húsz estényi programmal pecsételi meg húszéves helyét a budapesti kulturális térben. Elektronikus bulik, külföldi feltörekvők és saját szülinapjukat is ünneplő, megkerülhetetlen magyar zenekarok a két hónapos jubileumi programsorozatban.

2003 áprilisában nyitotta meg kapuit az A38, azóta mind budapesti, mind európai vonatkozásban megkerülhetetlen helyszíne a kulturális térnek. A 20 years 20 nights című programsorozata április 1-től május 28-ig – a hajótól megszokott módon – rengeteg, felfutása elején álló produkciót, tízezreket megmozgató külföldi zenekart, illetve elismert hazai fellépőt vonultat fel a koncertteremben, a nemrég felújított tetőteraszon és Orr Stúdióban. Visszatér a Hajó fedélzetére a Weval, érkezik Hiroko Yamamura egyenesen a Boiler Roomból, és Sena is a Hajón mutatja be újra húsz évvel ezelőtti első albumát, a First One-t, ahogy tette ezt húsz éve is.

Jubilálnak a kifinomult elektronika jegyében a dark wave-től az old school rapig számtalan zenei stílusban, de nemcsak a Hajó ünnepel kerek évszámot, hanem egy sor hazai előadó is mérföldkőhöz érkezett. Köztük az Anima Sound System, amelynek vezetője, Prieger Zsolt avatta fel a hajót húsz éve, a zenekar legendás lemeze, az Aquanistan megjelenésének idején. Ennek dalaiból több is felhangzik majd egy koncerten olyan előadók közreműködésével, mint Nové Soma, Frenk, Mitsoura, de újra a dobokhoz ül Rozmán Zoltán is. Mellettük érkezik Jay-jay Johanson, a 30Y, a Fran Palermo, Krafty Kuts, az Európa Kiadó és a Fun Lovin’ Criminals is.

Nyitókép forrása: A38 Hajó

A rovat további cikkei