Négy blokkban összesen 21 film lesz látható a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában, a fesztivált a Puskin moziban és a Városháza udvarban tartják május 30. és június 5. között.

Mariupol. A Hundred Nights
Mariupol. A Hundred Nights

Az év legjobb nemzetközi rövidfilmjeiből álló válogatásban lesznek animációk, dokumentumfilmek, játékfilmek, történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek és szatírák is. A kínálatban meglepő, megható és kacagtató történetek, különleges sorsok elevenednek meg: például a tűzoltóság kiképzési gyakorlatán az áldozat szerepét alakító színésznő (Hollywood), egy kéjsóvár idős hölgy (Peeping Mom), a férfi által kizökkentett apáca (Nun or Never!), a fitymaszűkülete miatt szorongó férfi (Verstümmelt), fellázadó kirekesztettek (Big Bang) és a mariupoli inváziót átélő kislány (Mariupol. A Hundred Nights). A versenyprogramok győzteseit június 5-én hirdetik ki.

A seregszemlén magyar rövidfilmes premierekkel, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal, előadásokkal és workshopokkal is várják az érdeklődőket. 

Idén először a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és a szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket.

Részletek itt.