2024 nyarán újra nagyszínpados előadók váltják egymást a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban. A régió egyik legnagyobb koncerthelyszínén a tavalyi nagy kedvenceken – mint Rúzsa Magdi, a Quimby, a Carson Coma, Majka vagy Ákos – túl új nevekkel is bővül a kínálat. Színpadra lép többek között Balázs Klári és Korda György, Dzsúdló, a fiatalok új kedvence, a Pogány Induló, a Hooligans és Hobo is.

Koncerthangulat a Gyárkert Kultúrparkban. Fotó: Gyárkert.
Koncert a veszprémi Gyárkertben. Fotó: Gyárkert.

Tavaly egész nyáron tartott a fesztivál a veszprémi Gyárkertben az Európa Kulturális Fővárosa projekt részeként. Annyira népszerűvé vált a hely, hogy az önkormányzata eldöntötte, idén is koncertek lesznek   a volt bútorgyár helyén létrehozott népszerű helyszínen.

„A Gyárkert az Európa Kulturális Fővárosa év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a városiak szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell” – indokolta a döntést Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Veszprém első embere azt is elmondta, hogy  az önkormányzati támogatásnak köszönhetően a piaci áraknál olcsóbbak lesznek a jegyek, amelyekhez a Veszprém Kártyával rendelkezők a többieket két nappal megelőzve juthatnak hozzá.

A Gyárkert június 21-én Necc Partyval nyitja meg a szezont, ugyanazon a hétvégén a Quimby is érkezik. A következő hetekben Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, a Kispál és a Borz, valamint Ákos tér vissza. Új Gyárkert-előadóként Dzsúdló, a Punnany Massif, Korda György és Balázs Klári, Hobo, a Bëlga és a Hooligans is színpadra lép a nyár folyamán. A Gyárkert programjában természetesen helyet kapnak veszprémi zenekarok is, akik a főkoncertek előtti bemelegítő hangulatról gondoskodnak majd.

A szervezők további fellépők bejelentését ígérik az elkövetkező hetekben. A jegyértékesítés április 23-án indult, az első 48 órában kizárólag a Veszprém Kártyával rendelkezők jelentkezhettek a kedvezményes, early bird jegyekre. A nagyközönség április 25-től érheti el a belépőket. A szervezők elkezdték az egyeztetéseket arról, hogy a koncertek napjaihoz igazítva a régión belül a vonat- és buszközlekedés is sűrített járatokkal és meghosszabbított menetrenddel álljon rendelkezésre a Gyárkertbe látogató közönség részére. A Gyárkert üzemeltetésére kiírt pályázatot ismét a tavalyi üzemeltető, a Weekend Event Kft. nyerte meg.