Hagyományosan az egész napos, ingyenes Kolibri Fesztivállal veszi kezdetét szeptember 2-án a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház új évada, amely három új bemutatóval és korosztályos repertoár-előadásokkal is várja a közönséget.

Az évadnyitó családi rendezvényt a színház a frissen felújított Jókai téren és a Kolibri Színház épületében tartja. A rendezvényen a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. Az esemény részeként rendezik meg a nemzetközi MAPPING Fesztivált, amelyen két külföldi partnerszínház, az olasz La Baracca – Testoni Ragazzi és az írországi Branar Téatar do Pháistí mutatkozik be egy-egy produkcióval.

Novák János igazgató a szerdai évadnyitón kiemelte, hogy a társulat továbbra is aktívan részt vesz a két évtizede működő nemzetközi kooperációk – a 0–6 éves korosztályra fókuszáló, a Kolibrin kívül 16 európai országot magában foglaló MAPPING művészeti-kutatási projekt, az interaktív történetmesélés és a digitális technológiák ifjúsági előadásokban való színházi alkalmazásait kutató PlayOn!, valamint az öt német és öt egyéb európai színházat magában foglaló EuropeFiction – közös munkájában.

A MAPPING részeként készült Hangmadár című produkció a májusi németországi vendégszereplés után októberben a bolognai Visioni Festivalon vesz részt. Az augusztus 25. és 27. között rendezendő Terézvárosi Fesztiválon a teátrum Török Ágnes és Szívós Károly Csizmás kandúr című előadásával szerepel.

Az új évad első bemutatója Eva Rottmann kortárs német szerző Kék órák című színdarabja lesz Kiss Márton rendezésében a Kolibri Pincében. A decembertől látható előadás arra keresi a választ, hogy miként kommunikáljunk szorongás és megfelelési kényszer nélkül az érzelmeinkről, a vágyainkról, szerelemről, szexről, és hogyan beszéljünk a tinédzserekkel azokról a kérdésekről, amelyeket feltenni sem merünk – olvasható a közleményben.

Urbán legenda címmel, a Budapest Nagyregény projektben készül Vidovszky György legújabb ifjúsági produkciója, amelynek bemutatóját 2024 tavaszán tartják a Budapest150 rendezvénysorozat részeként. A közönség bepillanthat Budapest múltbeli és elképzelt eseményeibe, de a sokféle digitális technológia – binaurális hangkulissza, kiterjesztett valóság (AR) és digitális bábok – segítségével a részévé is válhat az előadásnak.

Előkészületben van Egressy Zoltán A virágot jelentő deszkák című meseregényének adaptációja, amelyet Novák János állít színpadra a kiskamasz korosztály számára.

A Kolibri Színház és a KÁVA Kulturális Műhely koprodukciójaként valósul meg a Szülőjavító munkacímű komplex színházi nevelési előadás, amelynek rendezője Vidovszky György lesz.

Az idei évadban új taggal bővül a Kolibri társulata: Csernák Norbert szerződik a színházhoz. A színész-bábszínész tavasz óta a Macska voltam Londonban főszerepében látható.