A Győri Filharmonikus Zenekar hamarosan elkezdi nyári szabadtéri koncertsorozatát. A Zenélő Udvarok első alkalma június 30-án lesz az Apátúr-ház udvarán.

A kamaraszimfonikus bemutatkozást Rajna Martin vezető karmester dirigálja. Elsőként Haydn A megjutalmazott hűség című korai operájának nyitánya hangzik fel, majd a mester Esz-dúr trombitaversenyével a társulat szólistája, Vörös Ádám lép a társulat és a közönség elé, a koncertet Mozart Prágai szimfóniája zárja.

„Csupa csúcsművel készülünk az első bemutatkozásunkra – részletezi a karmester –, kezdődik a nyár, zűrzavaros időket élünk, a programmal hitet teszünk amellett, hogy igenis van harmónia és rend a világban, csak jó helyen kell keresni. A bécsi klasszika mesterművei lelkesítőek, hihetetlen energiákat mozgatnak meg, melyek a társulatot lendületbe hozzák, reméljük, a közönségünket is!”

A győri belváros jól ismert helyszínein túl felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak a sorozatba, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, saját akusztikai környezetében szólal meg.

Augusztusban újra zeneszó tölti meg az Apátúr-ház, a Várkazamata-Kőtár és a Borsos Miklós Múzeum udvarát, de a tervek szerint a zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Püspökvár és a Bencés Gimnázium is.