A Petőfi Kulturális Ügynökség által elindított Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni. A nyertesek munkáját mentorként a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb szakemberei segítik majd. A felhívásra február 29-ig várják a jelentkezőket.

Illusztráció forrása: Shutterstock
Illusztráció forrása: Shutterstock

A Petőfi Nagylemez Programot az első két sikeres éve után – összesen több mint ezer zenei produkció jelentkezett – harmadszor hirdeti meg a PKÜ. A program nyertesei Magyarország legjobb zenei producereivel dolgozhatnak együtt, hogy létrehozzák első nagylemezeiket. A kiválasztott előadók egy éven keresztül kapnak koncentrált, teljes körű szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.

Az előadók és zenei formációk célzottan tudnak a számukra legmegfelelőbb producerhez jelentkezni, akivel – kiválasztásuk esetén – elkészíthetik LP-jüket. A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozza a programba jelentkezők által beküldött hangfelvételeket, és a 20 legtöbb pontszámot kapott zenei formáció kap személyre szabott ütemtervet, hogy elkészíthessék a minimum tízszámos, legalább 35 perces nagylemezüket.

A program kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs meg a kapcsolati tőkéjük, nem ismerik a megfelelő szakembereket, viszont már vannak demóik, van víziójuk és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a hazai zeneiparban.

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei: Tembo, Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Vári Gábor, Somogyvári Dániel, Kozma Kata, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, valamint Simon István.

Jelentkezni itt lehet.