Az iskola- és óvodakezdéssel egyidőben indul a Budapest Film családi programsorozata a fővárosi Puskin moziban, ahol hétvégenként filmvetítésekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel várják a családokat.

Az ovisokat és a kisiskolásokat megcélzó, Legkisebbek mozija című sorozatukban többek között vetítik az új Bogyó és Babóca-mozifilmet, a Masha és a Medve-széria játékfilm hosszúságú „különkiadását", valamint olyan különleges összeállításokkal is készülnek a szervezők, melyek a magyar animáció klasszikusaival ismertetik meg a gyerekeket, így például Macskássy Gyula és Dargay Attila „bűbájos" rövidfilmjeiből is vetítenek majd összeállítást. A nézők válogatást láthatnak a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál alkotásaiból is.

A programok között a Nefelejcs Bábszínház öt, a Fabula Bábszínház négy előadással szórakoztatja a Metropolis terem közönségét. Emellett idén is lesznek családi koncertek: Gryllus Vilmos egy őszi, majd egy téli műsorral készül, a Kolompos együttes az Egyszer egy királyfi című előadását hozza el, a Kaláka együttes koncertet tart, Rutkai Bori pedig karácsonykor ad ünnepi koncertet.

A Puskin Kuckó részletes 2020/21-es programja megtalálható a mozi honlapján.

Fotó: Polcz Péter