A Csíkszeredán kilenc napon át tartó eseménysorozat programkínálatában szabadtéri kiállítás, különböző koncertek, zenés emléktúra, borkóstoló, koncertvideók és hangszerbemutatók szerepelnek. De kitekinthetünk Erdély távolabbi pontjaira, nosztalgiázhatunk a régi emlékek felelevenítésével, egy-egy archív felvétellel, meghallgathatjuk a korábbi fellépőket.

Azokat, akik személyesen nem tudnak részt venni a rendezvényen, az online térben várják a szervezők.

Idén a zene és helyi épített örökség kapcsolatának megmutatása áll a középpontban. A zenei felvételek a tervek szerint turisztikailag kiemelt, látványos épületekben készülnek, felhívva a figyelmet környezetünk egyedi építészeti kultúrájára.

A Csíkszeredai Régizene Fesztivál élt már meg nehezebb időket is, éppen ezért úgy gondolták, hogy ebben a különleges helyzetben még inkább szükséges, hogy a régizene szeretete, a régi hangszerek tisztelete és az ezeket körülvevő historikus világ újra összehozza az embereket, mint ahogy azt már teszi 40 éve Csíkszeredában.

A fesztivál hivatalos weboldala a www.regizene.ro címen érhető el. A programokról az érdeklődők pedig tájékozódhatnak a fesztivál Facebook oldalán.

Nyitókép: Ádám Gyula