Mozgalmas tizenegy nap várja a fesztivál rajongóit. Idén a Rózsakert Szabadtéri Színpadra és a VIDOR Kertbe költöznek a Kossuth téri koncertek, többek között az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Budapest Bár Bangó Margittal lép színpadra.

A VIDOR Kert is mozgalmasabb lesz a szokásosnál, a hazai zenei élet jól ismert előadóival is találkozhat a közönség. Koncertet ad a Tortuga (08.22.), OliverFromEarth (08.23.), az Aurevoir (08.24.) vagy a Carson Coma (08.27.), a világzene képviselői közül pedig a Los Orangutanes (08.25.) lép majd fel. Ezen a helyszínen a helyi klubok és rádiók lemezlovasai tematikus zenei estekkel szórakoztatják a vendégeket.

A Római Katolikus Templomban orgonakoncertet, a Zsinagógában pedig Adio kerida – Ég veled szerelmem! címmel mediterrán zsidó melódiákat hallhat a közönség.

A színházi versenyprogram teljes nézőtéri kapacitással várja a megszokott helyszíneken (a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán és a Krúdy Kamarában) a közönséget. A zsűri elnöke Koltai Róbert, Jászai Mari-díjas magyar színművész, filmrendező, érdemes művész lesz.

A Rózsakertbe kilátogató néző három különböző jellegű színházi élményben részesülhet: a kaposvári Csiky Gergely Színház névadójuk egyik remekművét, a Buborékokat hozza el Nyíregyházára Vidnyánszky Attila rendezésében; örömmel látják vendégül a Legyen úgy! című Dés László-koncerten fellépő Básti Julit és Tóth Verát; illetve a Játékszín nagysikerű előadása, a Legénybúcsú (Szente Vajk, Nagy Sándor, Csonka András főszereplésével) is színpadra kerül. Idén először a Nemzeti Lovas Színház is ellátogat a fesztiválra, a Kincsem című előadásukat mutatják be.

Dés László
Fotó forrása: balatonfured.hu

Az irodalmi programok nagy részének a Bencs Villa ad majd otthont. A gasztronómiai ínyencségek iránt érdeklődők pedig a Kossuth téren találhatják majd a VIDOR Falut. Utcazenészek, artisták, pantomimesek, élő szobrok, mutatványosok, tűzzsonglőrök performanszai szórakoztatják az érdeklődőket a Kossuth szobor mellett. A kisebbeket a Hősök terén bábszínház várja, a Korzó színpadán zenés és színházi gyermekprogramok

 A VI. Nyírségi Limerick Bajnokságot a Művész Stúdióban rendezik meg. Lesz táncház, bohócdoktorok, sakkbajnokság és kiállítás is.

A részletes programot a VIDOR honlapján találják.

Nyitókép: Szente Vajk és Nagy Sándor a Legénybúcsú című előadásban (forrás: jatekszin.hu)