Idén a város első írásos említésének 775. évfordulójához kapcsolódó rendezvények egyike az Egerszegfeszt. A programok már június 16-án elkezdődnek a Hevesi Sándor Színház kétnapos Nyitott fesztiváljával, amelyben előadásokon kívül lesz könyvbemutató és performansz is Buday Mihály festőművésszel.

Az első este az Egy bolond százat csinál című vígjátékkal zárják a napot, a másodikon pedig a Kvártélyház Szabadtéri Színház A padlás című musicalt adja elő. Mindkét napon lesz kulisszajárás, ahol a színművészek vezetik az érdeklődőket a nézők előtt többnyire elzárt terekben. A teátrum előtti szabadtéri színpadon gyerekprogramokat, zenei és bábelőadásokat tartanak. Bot Gábor színművész a zalaegerszegi szimfonikusokkal ad majd közös koncertet.

Idén kibővítik az Egerszegfeszt területét, így az ország legnagyobb területű szabadtéri ingyenes fesztiváljává válik a rendezvény. A belvárosban három nagyobb színpadot állítanak, ahol nagykoncerteket, gyerekműsorokat adnak, de lesz gasztroszínpad is, és a tánc, a mozgás, a hagyományőrzés is szerepet kap.

Újból megtartják idén a kéklámpás felvonulást, valamint a fúvószenekari találkozót, de a Fradi kamionját is meglátogathatják a résztvevők. A számos program mellett két településnek is bemutatkozási lehetőséget ad az Egerszegfeszt: Vecsés gasztronómiai és gyerekprogramokkal vesz részt a programsorozaton, Keszthely pedig a Festetics-kastélyt mutatja be, és egy hintót is elhoz Zalaegerszegre.

Képek: Egerszegfeszt