fbpx

Idén már három tavat érint a Magyar Tavak Fesztiválja

Június 24–25-én a Velencei-tónál, július 29–31-én a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál várják az érdeklődőket.

A Magyar Tavak Fesztiválja kiviszi a klasszikus zenét a természetbe, mindezt sporttal kombinálja. A fesztivál bemutatja a régiók növény- és madárvilágát, a környék népi kultúráját is.

Június 24-én a Velencei-tónál, a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon nyitja idei évadát a Magyar Tavak Fesztiválja. A gálaest művészeti vezetője Novák Péter, színpadra lép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara és ifj. Balogh Ferenc, az est házigazdája Bősze Ádám. A második napon, június 25-én a kerékpározásé lesz a főszerep: a résztvevők a Velencei-tavat tekerik körbe, majd az egyes megállókon a Vox Mirabilis Kamarakórus, Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron és Balássy Betti, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Bazseva, az I Nuovi zenekar és a Cimbaliband várják a túrázókat.

A Tisza-tónál is gálaesttel indul a hétvége, ahol a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence és ifj. Balogh Ferenc is közreműködik. Az est háziasszonya Csete Bea. A második napon a tó körbekerékpározásával, azaz a Tour D’Operával folytatódik a fesztivál, a part menti településen itt is koncertekkel várják a fesztiválozókat. A fellépők között ott lesznek a Talamba Ütősegyüttes tagjai, Horgas Eszter fuvolaművész, Schöck Atala és a Melodika Project, a szolnoki Szigligeti Színház művészei, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter, valamint László Boldizsár. A vasárnapi a családi napon először a futásé, majd a csónakázásé főszerep. A Boat D’Opera fellépői Bábel Klára hárfaművész, Kalmus Felícián csellóművész, St. Martin pánsípművész, Herczku Ágnes és a Banda, valamint Vadkerti Imre lesznek.

Idén először érkezik a fesztivál a Balaton mellé, a Tihanyi-félszigetre. Augusztus 26-án a Bujtor István Szabadtéri Színpadon a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara és ifj. Balogh Ferenc zenélnek. Az est házigazdája Bősze Ádám lesz.

Fotók: Magyar Tavak Fesztiválja

A rovat további cikkei