A féléves kényszerszünet után megkezdi országjárását a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház; a társulat augusztus 20-ig negyven, székhelyen kívüli felkérésnek tesz eleget.

Május 27-én a Vas megyei Vasváron lép színpadra a Zenthe Ferenc Színház társulata a Szent Péter esernyője című darabbal. A következő három hónapban a tervek szerint negyven vendégjáték vár Nógrád megye színházára. A helyszínek között neves szabadtéri fesztiválok és turisztikai desztinációk is megtalálhatók, többek között a szentendrei skanzen, a Városházi Esték (Békéscsaba), a Muzsikál az erdő (Mátra), a Kultkikötő (Balatonboglár), az Agria Játékok (Eger), az Esztergomi Várszínház, a Mandala Nyár (Nyíregyháza), valamint a Szarvasi Vízi Színház.

A színház emellett folytatja turnéját a Déryné Program országjárás alprogramja keretében,

főként Molnár Ferenc Az ördög és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabja kerül színre előadásukban az ország legtávolabbi járásaiban, például Edelényben, Zalaszentgróton vagy a Békés megyei Szeghalomban.

A budapesti Szkéné Színházban (Amit akartok – Vízkereszt), Szekszárdon (Tündérlaki lányok) és Cegléden (Lovagias ügy) az elmaradt előadásokat is pótolják. A Koltai Róbert, a társulat emblematikus vendégművésze főszereplésével sikerre vitt Képzelt beteg és Lovagias ügy című produkció is jubileumához érkezik el július hónapban, előbbi Balatonbogláron, utóbbi Egerben ünnepelheti ötvenedik előadását.

Mindezek mellett a színház vezetése dolgozik egy augusztusi, salgótarjáni szabadtéri fesztivál elindításán is,

amelynek keretében legsikeresebb előadásaik, valamint a Tamási Áron Énekes madár című művéből készült színdarab premierjére kerülne sor a nógrádi megyeszékhelyen.

Nyitókép: MTI/Komka Péter