A Kárpát-medencét immár hagyományosan felölelve, kiváló művészek koncertjei révén a mai körülmények között az online teret fogja betölteni Johann Sebestian Bach dallamainak varázslata. A március 16-án kezdődő fesztivál többszáz programját a Bach Mindenkinek Fesztivál honlapján lehet követni, természetesen az online térben is ingyenesen.

A fesztiválnak 2021-ben több szakasza lesz, az online indulást követően nyáron kezdik el a szabadtéri koncerteket.

Bizakodnak benne, hogy szeptembertől már hangversenytermekben, templomokban, gyönyörű belső környezetekben is megtarthatják, a természetesen továbbra is ingyenes koncerteket. Természetesen a szervezők a járványügyi szabályok hiánytalan betartása, az egészség védelme iránti elkötelezettség jegyében hozták és hozzák létre az online koncerteket, amely felvételek során számos további mellett olyan jelentős intézmények működtek a fesztivállal együtt, mint a Művészetek Palotája, az Operaház, a MOM Kult, vagy a Gödöllői Királyi Kastély.

A Bach Mindenkinek Fesztivál az ingyenesség mellett idén is a jótékonyság gyakorlásával lesz teljes. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára most az online térben lehet adományokat felajánlani a fesztivál honlapján leírt módon. 

Nyitókép: Váradi Zita, Bach Mindenkinek Fesztivál, 2019., fotó: MTI/Mohai Balázs