Tizennégy cég, egyesület, intézmény tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az eseményen az általa megálmodott virágkompozícióval. A virágkocsikat 20-án a Nagyerdei körúton kiállítva láthatja a közönség, este pedig különleges fénytechnikával megvilágítva tekinthetik meg azokat. Augusztus 21-én és 22-én a Kossuth téren és a Piac utcán lesznek láthatók a virágkocsik, amelyeket az érdeklődők ingyenesen és védettségi igazolvány nélkül tekinthetnek meg.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője arról is beszélt, hogy a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit augusztus 20-án mutatják be Debrecenben, másnap pedig Nagyváradon is, majd szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus résztvevői is megcsodálhatják Budapesten.

Átányi Ajtony, a Fórum Bevásárló Központ igazgatója a cég virágkocsijáról szólva elmondta, hogy a virágkocsijuk az „Élj a divatnak szabadon!” címet viseli, mert a pandémia után visszakapták az emberek a szabadságukat, ezért érdemes felújítani a ruhatárukat.

Bereczki-Szabó Lászlóné, a Debreceni Szakképzési Centrum kommunikációs csoportvezetője közölte, hogy ötödik alkalommal vesznek részt a karneválon, melyen egy bölcs bagoly képviseli az intézményt. A kis baglyok pedig a diákokat jelenítik meg.

Bors Richárd, az „Egy a természettel” Nonprofit Kft. szakmai igazgatója elmondta, hogy a Vadászati Világkiállítás kabalakutyáját, Fátyolt formázzák meg. Domokos Csilla, az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. szóvivője szerint huszadik alkalommal indítanak virágkocsit, mellyel idén az óceánok műanyagszennyezésére akarják felhívni a figyelmet.

Gary Baker, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. hatóanyaggyártásért felelős igazgatója kiemelte, a testi egészség mellett a mentális egészségre helyezik a hangsúlyt, ezért választották Szinnyei Merse Pál Majális című festményét alapötletnek. Győrösi Pál, a Richter Gedeon Nyrt. PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős munkatársa közölte, hogy választásuk a Tesz-vesz Város figuráira esett.

Majoros Petronella, Hajdúszoboszló alpolgármestere közölte, Prémium zóna címmel a város turisztikai attrakcióit jelenítik meg virágkocsijukon.
Szöllősi Béla, a Magyar Posta Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának vezetője kifejtette, a 100 éves debreceni postának állítanak emléket postagalambot ábrázoló virágkompozíciójukkal, amelyen már a megújulás is érzékelhető a galamb szájában megjelenő QR-kóddal.

Fotók: MTI/Vajda János