Idén először rendeztek jótékonysági műsort a Fővárosi Nagycirkuszban az idős artisták részére. Zsilák György, aki egykor a porondon Fudi néven zsonglőrként lépett fel, elmondta, hogy nagyon örülnek az összegnek, de eleinte féltek is. ?Már nagyon régóta nem volt szerda délelőtt 11-kor előadás a cirkuszban, senki se fog számítani rá. De szerencsére a jó reklám és a jó szervezés következtében tele lett a nézőtér. Ez az összeg sokunknak nagy ajándék? ? mondta.

Donner Márta elmondta, hogy összesen 1100 jegyet értékesítettek az előadásra, és már többen jelezték, hogy jövőre is szívesen jönnének és támogatnák az idős artistákat. ?A jó ötleteket meg kell tartani? ? tette hozzá.

 cirkuszfront

Dr. Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója a találkozón beszámolt a Maciva éves munkásságáról is. ?2014 az ünneplés éve volt nemcsak azért, mert a Maciva idén ünnepelte a fennállásának 60. évfordulóját, hanem a Fővárosi Nagycirkusz is a 125. évét.?

A 10. Cirkuszfesztiválon a magyar artisták bebizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak, a Richter csoport Arany Pierot-díjat nyert, míg Simet László Ezüst Pierot kitüntetésben részesült. Az idén is megtartott Cirkuszok éjszakáján a régi idők nagyjait hozták el a közönségnek. A Fővárosi Nagycirkusz megtartotta első vidéki turnéját, ami Kecskemétet, Szolnokot, Debrecent érintette.

Kriza Zsigmond elmondta: ?Fontos, hogy a cirkusz olyanokhoz is eljusson, akik nem engedhetik meg maguknak, ezért rendeztünk novemberben Advent a Cirkuszban a nehézsorsú és fogyatékos gyermekek számára. Valamint a vidéki turnén is szívesen láttuk őket.?

Bodor Máté