fbpx

Időutazás a múltba: filmes kalandregény a töriórán – podcast

Lehetséges-e a tantárgyi ismeretek átadása irodalmi művekkel? Miért nem készülnek magyar ifjúsági filmek kortárs regényekből? Mit adhat egy időutaztató történelmi kalandregény a mai gyerekeknek?

A fenti kérdéseket járták körül a Kötve hiszem podcast legutóbbi adásában. Amiben kötve hisznek: Zágoni Balázs Szamos-parti Hollywood című műve. A kötet az Abszolút töri sorozatban jelent meg a Pagony Kiadó gondozásában.

Az állandó kritikai kerekasztal meghívott vendége ezúttal Zalán Márk filmesztéta, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója. Kortársi segítőik voltak a kolozsvári Talentum Református Iskola tanulói: Kádár Kristóf, Molnár Áron és Török Milán.

Kötve hiszem – Kerekasztal-beszélgetések az ifjúsági és gyerekirodalomról Gutenbergtől Zuckerbergig. A Mesecentrum podcast sorozatának állandó beszélgetőpartnerei: Harmath Artemisz, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum vezetője és Nényei Pál magyar szakos tanár, gyerekirodalmi szakértő. Műsorvezető: Nyulász Péter.

A rovat további cikkei