A 20 éves Molnár Gréta légtornaszámmal nyűgözte le a 12 tagú nemzetközi szakmai zsűri tagjait.

Fabio Montico elnök-igazgató irányításával rendezik meg november 30-a és december 4-e között az olasz cirkuszművészet ifjú tehetségeinek kiemelkedő seregszemléjét, a II. Olasz Cirkusz Tehetségfesztivált. A december 4-i díjkiosztó gálaelőadást megelőzően összesen kilenc előadást láthatnak a fesztivál résztvevői.

A fesztivál felkérésére a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia (BIAK) special guestként delegálta végzős diákját, Molnár Grétát. Gréta fiatal kora ellenére már tapasztalt és sikeres levegőakrobata. Felkészítő tanára, Vincze Tünde szenvedélyesen drámai dance-trapéz produkciót készített számára, amely nagy sikert aratott nem csupán a közönség, de a nemzetközi zsűri előtt is. A szaktanár elmondta, tanítványát rengeteg jelentkező közül választották be a rangos olasz tehetségkutató fesztivál fellépői közé. Vincze Tünde beszámolt arról is, hogy a fesztivál első napján meghívást kaptak a Vatikánba, ahol Ferenc pápa előtt léphettek fel a fiatalok.

A BIAK Artista- és Előadó-művészeti Akadémia igazgatója szintén jelen van a római cirkuszfesztiválon. Kovács Gábor Dénes külön érdekességként említette, hogy a több mint húsz olasz ifjú tehetséget felvonultató fesztivál versenyzői mellett az intézmény két további növendéke is bemutatkozott, hiszen a clownprodukciókat bemutató Codaprin testvérek, Nino és Gino másfél éve Budapesten tanulnak. A fesztivál lehetőséget adott egyeztetésre, tapasztalatcserére az olasz és a magyar artistaművész-utánpótlás képzésének filozófiájáról, gyakorlati kérdéseiről.