A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara célul tűzte ki, hogy koncertlehetőséget biztosít olyan fiatal művészeknek, akik nemzetközi zenei versenyen értek el kimagasló eredményt. Az április 15-i hangverseny egyszerre három tehetségre irányítja a közönség figyelmét.

Erdélyi Dániel Junior Prima díjas karmester nem ismeretlen a magyar közönség számára – hiszen szinte mindegyik szimfonikus együttes élén láthattuk már országszerte –, de a 2. Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyen elért harmadik helyezése rávilágított, hogy versenykörülmények között is korosztálya egyik legjobb dirigensének számít. Hozzá két fiatal tehetség csatlakozik: Eun Che Kim hegedűművész – a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese – és Temesvári Bence Junior Prima díjas csellóművész – az 1. Gustav Mahler Csellóverseny győztese – lesz a koncert két kiváló szólistája, akik már most is nemzetközi koncertpódiumok ünnepelt sztárjai.

A Zeneakadémián április 15-én megrendezendő koncert műsora változatos: Mozart korai versenyműve a bécsi klasszikusok korát idézi, Csajkovszkij az orosz romantikába repít, Weiner muzsikájával pedig a magyar népi motívumok világába kap bepillantást a közönség.

Részletek a koncertről itt.