2023. június 22. és 25. tartják a jubileumi VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót Nagymaroson.

A világszínpadokat, köztük a Glastonbury vagy a Coachella fesztiválokat is megjárt holland szuperprodukció, a Kraak & Smaak is érkezik a fesztiválra június 24-én. A funk, a hiphop és a soul egyedi ötvözetét játszó formációnak hazánkban is egyre nagyobb a rajongótábora, Nagymaroson a Csaknekedkislány, az Analog Balaton és a Halott Pénz koncertjét követően állnak színpadra.

Szintén telt ház és óriás érdeklődés övezi minden alkalommal a hirtelen berobbanó és azóta is üstökösként hasító Beton.Hofit és Dzsúdlót, valamint a Bëlga fellépéseit, a srácok június 23-án fognak színpadra lépni, míg a szintén közönségkedvenc, a VéNégyre már szinte hazajáró Carson Coma a nyitónapon örvendezteti meg a fesztiválozókat.

A tíz éve alakult és rendkívül népszerű Elefánt koncertje betegség miatt elmaradt a 2022-es fesztiválon, de jövőre pótolnak, akkor az utolsó pillanatban a Blahalouisiana ugrott be helyettük, akik 2023-ban visszatérnek, de ezúttal közkívánatra a nagyszínpadon kapnak helyet. A zárónapon felvonultatott zenei palettán olyan izgalmas, új színek is szerepelnek, mint a The Black Circle Orchestra, valamint érkezik a jövőre tizedik születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company.

A fellépő zenekarok mellett a születésnapos fesztivál részt vesz a szintén a tizedik jubileumát ünneplő Színházi Olimpián. A világszínház egyik legnagyobb és legrangosabb kulturális eseményének keretein belül egy-egy kimagasló cseh, szlovák és lengyel színházi előadást, valamint utcaszínházi produkciókat láthat majd a közönség Nagymaroson.

Ezen túlmenően a művészeti egyetemek megszólításával nemzetközi workshopot, konferenciát, valamint Ártér szabadegyetemet szerveznek, emellett közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, gyerekelőadások és VR-színház is színesítik a programot.

Advent alkalmából a szervezők egy rendkívüli akcióval is kedveskednek a jegyvásárlóknak: 48 órán keresztül egy napijegy áráért válthatók meg a négy napra szóló bérletek. További információk a fesztivál weboldalán érhetők el.

Fotó: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó