Volpone2
Jelenet a Volpone című darabból

Mint írják: a Városmajori Szabadtéri Színpadon olyan közkedvelt színművészek is fellépnek, mint Jordán Tamás, Gáspár Tibor, Görög László, Csankó Zoltán és Kocsis Pál. Az előadásokat Bozsik Yvette, Mohácsi János, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Béres Attila és Simon Kornél rendezte.

Az idei szemlét is olyan, elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok alkotják majd, amelyeket szakmai bizottság választott ki a nem budapesti kőszínházi kínálat több mint félszáz előadásából ? olvasható a közleményben.

A_vad_tanuja
Jelenet A vád tanúja című előadásból

A színházi szemle A vád tanúja című produkcióval kezdődik június 15-én. Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezésében, a Győri Nemzeti Színház előadásban láthatja a közönség.

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának László Miklós Illatszertár című romantikus komédiájából készült produkciója június 20-án, szerdán látható. Az előadást a rendező személye teszi különlegessé: a történeteket saját felkavaró és kacagtató színházi nyelvére fordító, sokszoros díjnyertes Mohácsi János mintegy két évtized után tért vissza Nyíregyházára, hogy megrendezze a darabot ? áll a produkció ismertetőjében.

Illatszertar
Jelenet az Illatszertár című darabból

A kaposvári Csiky Gergely Színház a Cabaret című előadással, Bozsik Yvette rendezésével lesz jelen a szemlén: a világhírű musicalt június 23-án, szombaton láthatja a közönség.

A Furcsa pár című vígjátékot a Miskolci Nemzeti Színház társulata Béres Attila rendezésében mutatja be június 26-án, kedden a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A népszerű filmből is ismert párost Görög László és Gáspár Tibor alakítja.

Cabaret
Jelenet a Cabaret című darabból

A kecskeméti Katona József Színház a június 29-én, pénteken látható A képzelt beteg című előadásával, Rusznyák Gábor rendezésével szerepel a versenyprogramban.

A színházi szemlét július 3-án, kedden a szombathelyi Weöres Sándor Színház Volpone című előadása zárja: Ben Jonson szatirikus mesterműve Alföldi Róbert rendezésében és Jordán Tamás játékában elevenedik meg.

Furcsa_par
Jelenet a Furcsa pár című előadásból

A Városmajori Színházi Szemle évről évre egyre nagyobb számú közönséget vonz a budai színpadra és a színházi szakma számára is izgalmas fórumként jelenik meg ? olvasható a közleményben.

A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon, a szemle indulása után. A díjkiosztót hagyományosan szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként rendezik meg.

A_kepzelt_beteg
Jelenet A képzelt beteg című darabból

Forrás: MTI

Fotó: szabadter.hu