fbpx

Indiai egyetemmel működik együtt a Magyar Képzőművészeti Egyetem

Hosszútávú oktatási és művészeti együttműködési megállapodást kötött Indiában a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a negyvenhatezer hallgatót számláló óriás egyetem, a Maharaja Sayajirao University (MSU).

Az indiai és a magyar egyetem között létrejött oktatási és művészeti együttműködés lehetővé teszi egy akadémiai csereprogram kialakítását a két ország hallgatói és oktatói között. A megállapodással kezdetét vette az együttműködés intézményi kereteinek megteremtése, melynek fő célja, hogy az MSU és az MKE hallgatói, oktatói, kutatói közösen vegyenek részt oktatási és művészeti csereprogramokban, kulturális projektekben. 

Az MSU-val megvalósuló csereprogram segítségével a magyar és az indiai hallgatóknak, oktatóknak lehetőségük nyílik a nemzetközi tapasztalatszerzésre, új kultúrák megismerésére, művészi inspiráció gyűjtésére. Az indiai-magyar akadémiai együttműködés célja, hogy mindkét félnek segítse a művészeti képzések folyamatos tartalmi és módszertani megújulását, továbbá hogy előmozdítsa a művészeti rendezvényeken, fesztiválokon, konferenciákon, kulturális fórumokon való közös részvételt. 

A Maharaja Sayajirao University of Baroda az indiai Vadoradában található, angol nyelvű oktatási intézmény negyvenhatezer hallgatóval és tizennégy karral. A Magyar Képzőművészeti Egyetemmel létrejött akadémiai együttműködés a képzőművészeti karra fókuszál.

Nyitókép: a Maharaja Sayajirao University of Baroda és a Magyar Képzőművészeti Egyetem együttműködése. Fotó: MKE

A rovat további cikkei