A Csokonai Színház évtizedek óta kiemelt helyszíne az új operageneráció debütálásának: így vált országosan elismertté többek között Haja Zsolt, Kriszta Kinga és Balczó Péter. A most induló koncertsorozat első alkalmán Nagy Kíra és Antóni Norbert mutatkozik be. 

Ács Jánostól, a Csokonai Színházhoz nemrég szerződött nemzetközi hírű operakarmestertől megtudtuk, nagyon jó gondolatnak tartja a streamelt koncerteket, hisz egy operaénekesnek meg kell jelennie a nézők előtt, és tudnia kell az adott pillanatban jónak lennie. A karmester, akit az olasz operarepertoár egyik leghitelesebb tolmácsolójaként tartanak számon, elmondta azt is, hogy az operaéletben jelenleg háttérbe szorult az általa képviselt, kivételes képességeket követelő olasz iskola, és inkább a német irány került előtérbe. Hozzátette azt is, hogy a koncertekre a bel canto olyan darabjait válogatta ki Mercadantétől Donizettiig, amelyek segítették az énekeseket már meglévő tudásuk, technikájuk fejlesztésében.

– Két-három hete elkezdhettük a közös munkát Ács János karmester úrral, és ennek a rövidke folyamatnak a bemutatása ez a koncert – mondta Nagy Kíra énekes. – Nagyon sokat jelent nekem, hogy tanulhatok a karmester úrtól, mindent megteszek azért, hogy közösen nagyon szép dolgokat hozzunk létre – tette hozzá.

– A hosszú ideje tartó kényszerleállás után lelki feltöltődés a próba és a koncert, hisz már nagyon hiányzik az énekeseknek is a színpadi lét és a zene. Ugyanakkor hatalmas élmény egy olyan szaktudású karnaggyal dolgozni, mint Ács János, akitől rövid idő alatt is rengeteget tanultam – fogalmazott Antóni Norbert énekes.

A hetente jelentkező programsorozatot a színház Facebook-oldalán teszik közzé.

Nyitókép: Nagy Kíra és Antóni Norbert. Forrás: a színház Facebook-oldala