A fesztiválok közül mások mellett a Sziget, az EFOTT, a Campus, a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazz Piknik, a VeszpémFest, a VOLT, a STRAND, az Etyeki Piknik, a Balaton Sound, a SZIN, a Kolorádó, a Bánkitó, a MOL Nagyon Balaton, klubok és koncerthelyszínek közül a Budapest Park, a Barba Negra, a Papp László Budapest Aréna, az A38 Hajó, az Akvárium Klub, a Dürer – összesen 50-nél is több szervezet vesz részt a Facebookon futó kampányban.

„Kötelességünknek érezzük, hogy a klubok, fesztiválok milliós létszámú közönségét − fiatalokat és idősebbeket − ráébresszük arra, hogy ezekben a nehéz hetekben-hónapokban be kell tartaniuk a szabályokat és otthon kell maradniuk. Ehhez a feladathoz azokat a zenészeket, sztárokat, előadóművészeket hívjuk segítségül, akiket százezrek-milliók követnek itthon. Azt kérjük tőlük, hogy rendszeresen készítsenek olyan filmeket, tartalmakat, amelyekben megmutatják, mivel töltik napjaikat odahaza. Deklarált célunk, hogy a leghitelesebb példaképek segítségével elérjük, hogy a közönségük valóban otthon maradjon. Csak ezzel segíthetünk abban, hogy a vírus ne terjedjen tovább” − mondta el Lobenwein Norbert, az akció elindítója.

Az online fesztivál szombat délután Rúzsa Magdi erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a Most élsz! című Máté Péter dallal indult el, majd Ákos adott karanténkoncertet, vasárnap 8-tól Járai Márk zenél majd, hétfőn pedig Majka veszi át a stafétát. Majka hétfői bejelentkezésével egy kihívássorozat indul útjára. A házigazda a film végén kihívja egy ugyancsak népszerű barátját, aki másnap este 7-kor szintén a saját otthonából jelentkezik majd élőben.

„Egy olyan időszak elé néz nem csak a zeneipar, de az egész ország, amire nem voltunk felkészülve. Ezért is különösen fontos az összetartás, az egymásra odafigyelés és az egymásért kiállás. Nehéz időszak vár ránk, amiben minden bizonytalan, de minden helyrehozható, ha a közös gondolkodás megfelelően tart össze minket. Ezért is fontos ez a kezdeményezés” − tette hozzá Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.

További információ itt érhető el.