A szervezők célja a színvonalas szórakozás megteremtése, a különböző kultúrák megismertetése a zene és film világán keresztül.

A kerületben rengeteg külföldi diák fordul meg, ezért eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik a dokumentumfilmeket. A szervezők bíznak abban, hogy nemcsak magyar, de külföldi vendégeik is örömmel fogadják ezt a kezdeményezést.

A rendezvény 15.00 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, ahol Erzsébetváros és az ország vezetői, ismert közéleti szereplői, színművészei, művészei is jelen lesznek. Adriana Chiesa Di Palma, Carlo Di Palma világhírű olasz operatőr özvegye, aki nemzetközileg is elismert filmproducer-filmforgalmazó, elhozza BudapestreVíz és cukor című több fesztivál díjjal jutalmazott dokumentumfilmjét. Az egyedülálló budapesti premier előtti vetítésen a film rendezőjével, Fariborz Kamkarival is találkozhat a közönség.

A Nevem: Thomas című filmet a mindenki által jól ismert Terence Hill írta és rendezte. A női főszerepet alakító Veronica Bittot szintén az Erzsébetvárosi filmnapok sztárvendégei között lép színpadra.

Bud Spencer emléke előtt tisztelegve a nap további részében bemutatják Király Levente rendező és forgatókönyvíró Piedone nyomában című portréfilmjét, amely a legendás színész életművét tárja a nézők elé.

A filmkínálat a dokumentumfilmmel azonban még nem ért véget, hiszen a Kincs, ami nincs című vígjátékot is megtekinthetik az érdeklődők eredeti szinkronnal, a benne szereplő két olasz színész-kaszkadőr társaságában.

A filmvetítést megelőzően a jól ismert színészek dedikálnak néhány szerencsés látogatónak.

Claudia Cardinale és a rendezvény tiszteletére Vásáry André előadja a Volt egyszer egy Vadnyugat című film főcímdalát, valamint a 100 tagú cigányzenekar 7 szólistája zenés műsorral szórakoztatja a közönséget.

Az esti jó hangulatról a nemzetközileg is elismert Spencer Hill Magic Band együttes gondoskodik élő nagykoncerttel a színház előtti téren.