Júniusban koncertekkel egybekötve minden szombat este népzene szól a Budai Zeneházban, és most már – a szabályozások szerint – táncolni is lehet. Június 5-én a Bazseva ad koncertet és muzsikál táncházat, június 12-én pedig az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes Elfeledett legényesek című előadását nézhetik meg a néptáncot és népzenét kedvelők, amelyet a Zagyva Banda táncháza követ.

Június 19-én az Erdőfű játszik koncertet és táncházat, míg 26-án a Muzsikás együttest várják a Fonó színpadára, koncertjük után a táncházban Samu Zoltán és zenekara húzzák majd a talpalávalót. A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok szerint a táncházak csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. A kormányrendelet értelmében a zenés-táncos rendezvényekre kiskorúak nem léphetnek be.

A gyerekeknek szombat délutáni családi programjaikkal szeretnének kedveskedni.

Június 5-én Paár Julcsi Hangoló című produkciója áll színpadra, 12-én a BaHorKa Pletykázó asszonyok című improvizációs folklórszínháza várja a családokat, 19-én pedig a Kaláka együttes és Laposa Julcsi népzenész lesz a Fonó vendége. 26-án a Guliba Társulat várja a kisebbeket.

Nyitókép: Erdőfű. Fotó: Barcsik Géza