Kiss Judit Anna és Kiss András énekesek fellépésével folytatódik péntek este a Magyar Állami Operaház ingyenes MaszkaBál közvetítéssorozata, a fizetős tartalmak között elsőként szombat este A tündérkirálynő című noir-opera felvételét tekintheti meg a közönség.

Az új évben új műsorrend szerint sugározza online műsorát hétvégenként a Magyar Állami Operaház: az intézmény Facebook-oldalán és az Origón este 8 órától elérhető ingyenes közvetítések közül a MaszkaBál áriaestjei péntekenként és vasárnaponként jelentkeznek. Az Opera Zenekar és Énekkar ingyenes kamarakoncertjei a Tercett-Trió sorozatban hétfőnként tekinthetők meg.

A MaszkaBál pénteki előadásában Kiss Judit Anna és Kiss András énekesek lépnek fel, az est műsorvezetője Gyüdi Melitta lesz, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma. Vasárnap Mester Viktória és Nagy Zoltán kolozsvári bariton áriaestjével jelentkezik a sorozat, a műsorvezető Ókovács Szilveszter lesz, zongorán közreműködik Kálvin Balázs.

A Tercett-Trió sorozatban az új év első műsorában január 11-én a kórus francia esttel jelentkezik, a zenekar pedig barokk és klasszicista szerzők mellett egy, az előző század fordulóján élt magyar zeneszerző, Moór Emánuel műveivel lepi meg a közönséget.

Az Opera Otthonra elnevezésű új fizetős szolgáltatás programjában a jegy.hu-n elsőként Purcell A tündérkirálynő című művének 2016-os operaházi felvétele lesz látható szombaton. Az előadást Almási-Tóth András rendezte, a főbb szerepeket Baráth Emőke (Tündérkirálynő), Fried Péter (Költő), Gianluca Margheri (Idegen), valamint Ducza Nóra, Szemere Zita, Daragó Zoltán, Rab Gyula és Szappanos Tibor alakítják. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara, Fekete-Kovács Kornél és a Fekete-Kovács Kvintett, vezényel Benjamin Bayl.

Nyitókép: Tündérkirálynő, fotó: Nagy Attila