fbpx

Ingyenes családi programok egész nyáron a Városligetben

Ingyenes családbarát programokkal, bővülő sportolási- és rekreációs kínálattal és a megújuló Liget népszerű attrakcióit bemutató, vezetett épület- és parksétákkal várja a nyári szezonban a látogatókat a Városliget.

A legkisebbeket a Hahota Gyermekszínház várja előadásokkal, a Felelős Gasztrohős programsorozat játékos feladatokkal a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra hívja fel a figyelmet, Salsa a Parkban címmel pedig élőzenés közösségi táncot rendeznek a Néprajzi Múzeum épülete mellett.

A sportolni vágyóknak profi oktatók irányítása mellett jóga órákkal, valamint futó- és tájfutó edzésekkel készülnek, a kutyásokat edukatív foglalkozásokkal várják, a kikapcsolódásra vágyó látogatók számára pedig vezetett tai chi foglalkozásokat, valamint futball-, kosárlabda- és pingpongversenyeket is szerveznek.

Egy éve várja a látogatókat a Szinyei Merse Pál festményét megidéző városligeti légballon kilátó, amely rövid idő alatt a főváros vidám jelképévé vált. Az elmúlt egy évben a 133 napon üzemelő légballon mintegy négyezer alkalommal emelkedett fel, 55 ezer utas megközelítőleg 1200 órát töltött el a levegőben. A légballon az elmúlt egy évben több élőzenei produkciónak is helyszínt biztosított.

Az ingyenes családi programokon túl a Liget Budapest Projektben megvalósult népszerű attrakciók,a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, a Millennium Háza vagy éppen a park titkaival, érdekességeivel szeretnének megismerkedni, vezetett épület- és parksétákon várják.

A nyári évad programjain az ingyenesen kiváltható Liget+ tagsággal térítésmentesen vehetnek részt a látogatók, míg a vezetett sétákra szóló jegyeket kedvezményesen vásárolhatják meg. Bővebb információk a programokról itt érhetők el.

Nyitókép: Ballonkilátó a Városligetben. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rovat további cikkei