fbpx

Ingyenes családi programok március 15-én a Budavári Palotanegyedben

Szabadtéri kiállítás, múzeumpedagógiai foglalkozás, rajzfilmvetítés, kézműves foglalkozások és interaktív gyerekjátékok, fegyverbemutató és lovas huszárok, valamint a huszárzenekar fúvósai várják a kikapcsolódni vágyó családokat a nemzeti ünnepen a megújuló Budavári Palotában.

A Várkert Bazárban a programok a Petőfi 200 emlékév szellemében a János vitéz köré épülnek. Szabadtéri kiállításként lehet megtekinteni Gyere ki a partra címmel a Kisképző diákjainak válogatott vizuális alkotásait, amelyek a János vitéz elbeszélő költemény részleteit mutatják be a mai fiatalok szemszögéből. A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozás is kapcsolódik, a résztvevők megismerkedhetnek többféle kollázs-, rajz- és festési technikával, valamint levetítik Jankovics Marcell rajzfilmklasszikusát is.

Az újjászületett Lovardában kézműves foglalkozást tartanak, toborzó harangjáték keretében ismertetik meg a gyerekekkel a huszárok csengőjelzéseit, ismert huszárnóták csendülnek fel kis harangok segítségével, és egy akadálypályát is ki lehet próbálni.

A Csikós-udvaron fegyverbemutató, a régmúlt katonai hagyományai várják a családokat. A nagyobbak az Élő történelem improvizációs előadásain ismerhetik meg az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc budai Várhoz köthető eseményeit és történelmi szereplőit, emellett térzenét is lehet majd hallgatni a fúvós huszárzenekar előadásában.

A családi események ingyenesek, de több programnál előzetes regisztráció szükséges.

Nyitókép forrása: Várkert Bazár

A rovat további cikkei