Belépődíj nélküli előadásokat hirdetett meg a színház azon felnőttek számára, akiket szociális körülményeik akadályoznak abban, hogy színházlátogatók legyenek. A program hamarosan a negyedik állomásához érkezik.

Az első #anemzetimindenkie előadás 2019. február 18-án Tamási Áron műve, a Vitéz lélek volt. A Nemzetiben vendégül látták a Dél-Pesti Centrumkórház 155 dolgozóját: ápolókat, a kórház udvari munkásait, valamint a biztonsági szolgálat munkatársait, valamint a Somogyi László Szociális Gondozói Szolgálat 39 szociális munkását. Akadt köztük olyan, aki életében először járt színházban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével 400 hátrányos helyzetű, idős, beteg, otthontalan és mozgáskorlátozott ember érkezett az előadásra.

A következő ingyenes előadást 2019. március 19-én tartották. A teljesség igénye nélkül sorolva a résztvevők: a nyíregyházi Huszártelep lakói Obbágy László esperes úr kíséretében, a Moravcsik Alapítvány, a Kalocsai Iskolanővérek Idősek Otthona lakói, az Üdvhadsereg Új Kezdet Háza, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Bethesda Gyermekkórház dolgozói és több, a munkába már visszavezetett egykori hajléktalan támogatásával foglalkozó intézet lakói. A program folytatásaként 2019 májusában a Budapesti Módszertani Szociális Központ újabb intézményeiből és a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének szervezésében érkeztek a vendégek.

„A Nemzeti Színház ma a nemzet színházaként határozza meg önmagát. Azt szeretnénk, ha a színházba járás nem csupán egyesek kiváltsága lenne, hanem mindenki számára lehetőség”

– nyilatkozta Vidnyánszky Attila.

2019. november 14-én a Vitéz lélekre várják mindazokat, akik másként nem juthatnak el színházba.  Az előadást 2013-ban mutatták be, ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése a Nemzeti főigazgatójaként. A premier óta több mint 150-szer tűzték műsorra a színházban. Az érdeklődő szervezetek jelentkezéseit az agnes.szabo@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen várják.