fbpx

Ingyenes séta József Attilára emlékére

A Józsefvárosi Múzeum és a József Attila Emlékhely fáklyás emléksétája 2022. december 3-án a költő egykori szülőházától a Fiumei úti Nemzeti Sírkertig tart.

Budapest, 2015. április 11. Egy látogató fényképez a felújított és kibővített József Attila Emlékhelyen a költő születésének 110. évfordulóján, a költészet napján, 2015. április 11-én. MTI Fotó: Soós Lajos

József Attila halálának 85. évfordulóján A bölcsőtől a sírig címmel, a Gát utca 3-tól a Fiumei úti Nemzeti Sírkertig tart a séta.

A megemlékezés egy-egy pontján Radnay Csilla, Wunderlich József, Gombó Viola Lotti, Jaskó Bálint, Rusznák András, Szász Júlia és Polgár Csaba előadásában hallgathatják meg a résztvevők József Attila hét versét.

Az útvonal: József Attila Emlékhely, Thaly Kálmán utca, Üllői út, Nőgyógyászati Klinika, Füvészkert, Illés utca, Kálvária tér, Dankó utca, Mátyás tér, Bauer Sándor utca, Teleki tér, Fiumei úti Nemzeti Sírkert. A sétához, amely hozzávetőlegesen másfél óra hosszú, útközben is lehet csatlakozni. Részletek a Józsefvárosi Múzeum oldalán olvashatók.

Nyitókép: a séta kiinduló helyszíne, a Gát utcai József Attila Emlékhely. Fotó: MTI/Soós Lajos

A rovat további cikkei