Augusztus 24. és 26. között nyolc balatoni helyszínen rendez hangversenyeket Mozart műveiből a Concerto Budapest szimfonikus zenekar. A Mozart Planet Balaton program koncertsorozatának zenekari és kamara-előadásaira a belépés ingyenes.

A Mozart Planet Balaton egy régóta formálódó elképzelésből kialakult zenei program elnevezése, hosszú távú célokkal. A Concerto Budapest 2022-ben bemutatkozásként egy nyolc helyszínes, ingyenes balatoni koncertsorozatot rendezett nagy sikerrel, amelynek folytatásaként Mozart klasszikusait idén augusztus 24. és 26. között Fonyódon, Balatonszemesen, Balatonkeresztúron, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Vászolyban, Balatonföldváron és Keszthelyen, két zenekari koncerten és hat kamarazenei előadáson hallgathatja meg a közönség a Concerto Budapest művészeinek előadásában.

A Mozart Planet Balaton koncerteket megelőzően a Concerto Budapest augusztus 17-én a Harmónia a vizek felett – IV. Bencés Zenei Ünnep keretén belül a tihanyi bencés apátságban is ingyenes koncertet ad. A koncerten Mozart három mesterműve, a G-dúr hegedűverseny, a C-dúr oboaverseny és a g-moll szimfónia hangzik majd el Keller András vezényletével. Közreműködik Környei Zsófia hegedűművész és Horváth Béla oboaművész.

Nyitókép: Concerto Budapest. Fotó: Mudra László