fbpx

Ingyenes koncertet ad a Modern Art Orchestra

A Modern Art Orchestra (MAO) ad ingyenes koncertet a Zenélő Budapest programsorozat keretében szombaton a Várkert Bazár Öntőház udvarán.

A Fekete-Kovács Kornél fémjelezte big band augusztus 14-i koncertjének vendége Szalóki Ági.

A zenekar fókuszában a kortárs, elsősorban magyar jazzszerzemények bemutatása áll. A MAO tagjai között van Fekete-Kovács Kornél, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Cseke Gábor, Subicz Gábor, Bögöthy Ádám, Csízi László és Korb Attila.

A big band 2005 októberében, a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél kezdeményezésére alakult meg a magyar jazz- és klasszikus zenei élet fiatal muzsikusaiból.

Az együttes alapítása óta kizárólag kortárs zenei repertoárral rendelkezik, amely esztendőről esztendőre növekszik, köszönhetően elsősorban a MAO körül tevékenykedő szerzőknek, akik a zenekar létezését is elegendő inspirációnak érzik a komponáláshoz.

A kortárs zenei műhelyként működő együttes fennállása óta már több mint huszonöt órányi olyan új kompozíció született, amely kifejezetten a Modern Art Orchestra számára készült.

A zenekar az évek alatt rengeteg díjjal, elismeréssel gazdagodott, számtalan koncertet adott: Budapesten rendszeresen fellép a Budapest Music Centerben, turnézott Európában, az Egyesült Államokban és Izraelben, valamint játszott már olyan legendás művészekkel, mint Tom Harrell, David Liebman, Bob Mintzer, Rhoda Scott, Adam Nussbaum és Ennio Morricone.

A rovat további cikkei