A XV. kerületi Pólus Mozi programkínálatában régóta nagy hangsúlyt kapnak a speciális tartalmak, a premierfilmeken kívül rendszeresen otthont adnak egyedi, tematikus vetítéseknek és programoknak is. Többek között olyan különlegességeket tűztek műsorra korábban havi rendszerességgel, mint a rocktörténet legendás együtteseinek koncertfilmjei, tribute zenekarok élő koncertjei, filmklasszikusok évfordulós emlékprogramjai, rajongói klubnapok és bábszínházi gyermekprogramok.

A 2021. május 1-jei újranyitást követő időszak is széles programkínálattal várja vissza a védettségi igazolvánnyal rendelkező mozirajongókat. Május 1–5. között kultfilmválogatást vetítenek: a Pólus Klasszik Filmklub különkiadása minden nap egy-egy filmtörténeti klasszikust kínál a filmrajongóknak. Olyan örökbecsű és kultikussá vált, ám mozikban ma már alig vagy egyáltalán nem hozzáférhető remekműveket vetítenek, mint a Vissza a jövőbe (1985), a Cinema Paradiso (1988), a Jurassic Park (1993), a Volt egyszer egy Vadnyugat (1968), a Gladiátor (2000) és a Total Recall – Az emlékmás (1990).

Russell Crowe, a Gladiátor címszereplője

Látható lesz a Beatles 1964-es kultfilmje, a Hard Day’s Night – Egy nehéz nap éjszakája. A klasszikusokat digitálisan restaurált képpel és hanggal vetítik, részben szinkronos, részben eredeti nyelvű változatban.

A május 5-ig tartó nyitóhéten a filmek néhány kivételtől eltekintve kedvezményes, 690 Ft-os jegyárral láthatók.

Visszatér a vászonra a tavaly mindössze két héten át látható Jay és Néma Bob Reboot, a Tenet, a Greenland – Az utolsó menedék, a Téboly, A nagypapa hadművelet és a Boszorkányok. Premier előtt szerepel a műsorban a Napsugár című, Velencében díjazott olasz–lengyel filmdráma.

A családi filmek kínálatában olyan animációs filmek szerepelnek, mint a Trollok a világ körül, Óriásláb – Családi bevetés, Scooby, Spongya Bob – Ki a vízből, Gru 3 és a Masha és a Medve.

Május 6-tól megérkeznek az új premierek is a Pólus Mozi termeibe: a friss Oscar-díjas Lelki ismeretek, A hívatlan, a Monster Hunter – Szörnybirodalom Milla Jovovichcsal, a The Doorman – Több mint portás Jean Renóval, a Godzilla King Kong ellen, a Tom és Jerry mozifilm, a Senki, a Boss Level – Játszd újra Mel Gibsonnal és Naomi Wattsal, a SzörnyElla az Oscar-díjas Emma Stone-nal és kultikus videójáték alapján készült Mortal Kombat.

A vetítéseken a kormányrendelettel összhangban védettségi igazolvánnyal, illetve 18 év alattiak esetében védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel lehet részt venni. A programokról további részletek itt.

A nyitóképen jelenet a Vissza a jövőbe című filmből.