A Magyarország születésnapját ünneplő négynapos ünnepségsorozatra készült ingyenes mobilalkalmazás segíti a programok és a szolgáltatások közti eligazodást a fővárosban – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.

A
leglátogatottabb alkalmazásboltokból a mobiltelefonokra ingyenesen letölthető
applikációban megtalálható minden ünnepi hivatalos esemény, valamint a
szórakoztató programok is. Változatos műsorkínálat, családi és
gyermekprogramok, valamint könnyűzenei koncertek sora várja az érdeklődőket a
fővárosban.

A Szent István-nap applikáción az ünnepségsorozat összes programját és fellépőit, valamint a látogatható helyszíneket és a rendezvénnyel kapcsolatos híreket is elérhetik a felhasználók. A zenés előadások mellett a Mesterségek Ünnepe, a Divat&Design Fesztivál, a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál, valamint a Food Truck Show színesíti a programot.

A látogatók ellátásáról a meglévő vendéglátóipari egységek mellett több mint százötven kitelepülő kereskedőegység kínálata is gondoskodik, amelyektől a tavaly bevezetett megfizethető, szabott áras termékeket lehet megvásárolni. Ezekre a felhasználók szintén rákereshetnek az alkalmazásban.

Az
ingyenes applikáció, melyről közvetlenül vészhívás is indítható, augusztus
eleje óta már elérhető a nagyobb alkalmazásboltokban. Aki tavaly már
letöltötte, annak csupán frissítenie kell az appot.

Tavaly négy nap alatt 20 rendezvényhelyszínen csaknem kétmillióan voltak kíváncsiak az augusztus 20-i nemzeti ünnep programjaira.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán