fbpx

Ingyenes online színházi előadást mutatnak be a Trianon okozta sokkról

A trianoni békediktátum előtti és utáni időszak hétköznapi örömeit és a feszültséggel, bizonytalansággal teli Budapestet mutatja be a Minden határon túl című zenés színmű, melynek online premierje június 11-én, pénteken lesz.

Eredetileg színházi produkciónak szánták, de a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság miatt online mutatják be június 11-én a Minden határon túl című zenés színművet,

mely 1918 nyarától 1920 nyaráig vezeti végig a nézőt egy művészcsalád és környezete hétköznapjain.

A Progresszív Produkció által létrehozott és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott előadást öt alkalommal (június 11., 18., 25., július 2. és 9.) lehet majd online streamelt előadásokon megtekinteni ingyenesen, egy egyszerű regisztrációt követően, melyet az erre a célra létrehozott mindenhatarontul.hu felületen tehetnek meg. A darab a regisztrációt követően 3 napon keresztül bármikor megnézhető.

A darab szereplői között van Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész, Babicsek Bernát, Sinkovits-Vitay András, Petridisz Hrisztosz, Radics Réka és gyermekszínészként Szefcsik Boldizsár is.

Korabeli slágerek és a jeleneteket összekötő új zenei betétek teszik néhol könnyedebbé, néhol drámaivá a történetet. 

Az ismert dallamok mellett számos, mára szinte elfedett zene is színesíti a darabot. A művet mindazoknak ajánlják, akik szeretnék ezt a kort kicsit jobban megismerni, életkortól függetlenül. Trianon dédszüleink, szépapáink kora, a családi fotóalbumokból felbukkanó öreg fotók kapcsán pedig biztosan gondolkodtunk már azon, vajon kik lehettek ők, hogyan élhettek, miként szenvedték meg a múlt század vészterhes időszakait.

Fotók: Díner Tamás

A rovat további cikkei