fbpx

Ingyenes utcai örömzene mindenkinek

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli idén a Spinoza Színház. Jubileumi programjainak részeként az erzsébetvárosi önkormányzattal és a Mazsihisszel közösen indít ingyenes utcai koncertsorozatot.

Május 5-től szeptember 8-ig minden csütörtökön, délután 4 és 5 óra között a zsidó világzene hazai sztárjai lépnek fel a Carl Lutz-emlékműnél, a Dob utcában. Az ingyenes koncerteket a Spinoza Színház születésnapi ajándékként kínálja a környékbelieknek és minden budapesti lakosnak. A sorozat Erzsébetváros sokszínűségét és kulturális jellegét kívánja erősíteni.

A húsz héten át tartó programok több mint hetven zenész és énekes közreműködésével valósulnak meg. Fellép többek között Jávori Ferenc Fegya, Dunai Tamás, Szinetár Dóra, Gerendás Péter, Nógrádi Gergely, Klein Judit, a Sabbathsong Klezmer Band, Fellegi Balázs, Darvas Kristóf és még sokan mások. A koncerteken klezmer muzsikák, vidám zsidó dallamok hangzanak el, de nem hiányoznak majd az örökzöldek, a film- és musicalslágerek sem.

A első koncertre május 5-én 16 órától vár minden érdeklődőt Szinetár Dóra, Fegya és Dunai Tamás a Carl Lutz-emlékműnél.

A Carl Lutz tér. Fotó: Bazánth Ivola

A húsz koncert fellépőinek teljes névsora havi bontásban, illetve minden további információ megtalálható a Spinoza Színház, az erzsébetvárosi önkormányzat és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége weboldalán.

A májusi csütörtökök további fellépői:
május 12., 16 óra: Sabbathsong Klezmer Band
május 19., 16 óra: Klein Judit és barátai
május 26., 6 óra: Kardos Dániel és Magyar Bori

Nyitókép: Sabbathsong Klezmer Band. Fotó: Spinoza Színház/Kiss Orsolya

A rovat további cikkei