A századik virtuális séta publikálása alkalmából az adventi időszakban ingyenesen érhetők el az eddig fizetős „extra” séták, szerdánként és csütörtökönként félárú jeggyel, valamint korlátlan belépési lehetőséget kínáló, kedvezményes árú bérletekkel várják az érdeklődőket.

A Műcsarnok világszinten is az elsők között, 2014 őszén kezdte időszaki kiállításait virtuális sétákként dokumentálni. Akkor még a teljesség igénye nélkül, csak néhány kiemelt tárlatot örökítettek meg ebben a formában. Hiánypótlók az online séták azoknak, akiknek nincs módjuk ellátogatni az intézménybe, így ők virtuálisan járhatják be a kiállítótereket.

A pandémia óta a Műcsarnok minden kiállításáról készült virtuális séta, a kiemeltekről pedig bővített változat is. Ezekben az „extra” sétákban az addigi gyakorlathoz képest nemcsak a tárlat hangulatát kívánják bemutatni, hanem teljes mértékben bejárhatóvá teszik azt. A kiállított művek külön-külön előhívhatók, a bejárást hang- vagy videóanyaggal kísérik.

A Műcsarnok évente közel 25 kiállítást rendez, így mára eljutott a 100. virtuális sétához, mely egy szintén jubiláló tárlathoz kapcsolódik: a Wagner 100-hoz. A 100. virtuális séta publikálása alkalmából az adventi időszakban ingyenesen megnézhetők az eddig fizetős „extra” séták is, amelyek itt érhetők el.

Nyitókép: Műcsarnok/Hajdú József