Az alkotók és színészek a Keret Alkotó Csoport tagjai, valamint a Fogd A Kezem Alapítvány akadállyal élő fiataljai voltak. Az érzékenyítő darab mellé állt a Zsolnay Örökségkezelő NKft. is.

A Keret Alkotó Csoport célja az értelmükben akadályozott emberek szélesebb körű elfogadása. A Fogd A Kezem Alapítvány fiataljaival készített többórás mélyinterjúkból Hajós Zsuzsa (Kerekasztal) dramaturg írt történetet, a darabot Vajda M. Zsuzsanna (MárkusZínház) rendezte. Az előadásban értelmükben akadályozott és ép színészek játszanak el egy „isteni” történetet a szerelemről. Az előadás emberközelivé hoz olyan tabudöntögető témákat, mint az értelmükben akadályozott emberek szerelmi élete, illetve hogy kinek van beleszólása abba, hogy kit és hogyan szerethetünk. A darab igyekszik elősegíteni az előítéletek felszámolását, a megértést és az elfogadást.

E nemes célok mellé állt a ZsÖK is, a cég nagy kedvezménnyel kínálta fel helyszínként a Művészetek és Irodalom Házát az előadás számára.

A vastapssal záruló, hol humoros, hol könnyekig megható bemutató után a második előadás december 5-én 18 órakor látható a Művészetek és Irodalom Házában.

További részletekért kattints a linkre.