A járványveszély miatt még mindig életben vannak a rendezvényeket korlátozó intézkedések, így se moziba, se tetőmoziba nem mehetünk, de megszületett a megoldás, hogy Budapestnek idén se kelljen lemondania a kultklasszikus és örökzöld mozis slágerekről. 

A kijárási korlátozások feloldásával, június 1-től ismét lesz Budapesten autósmozi – méghozzá a Westend külső parkolójában. A Westend Drive-In Cinema nevet viselő moziban a Budapest Rooftop Cinemában megszokott klasszikus filmek lesznek műsoron: A nagy Lebowski című kedvencet nem kisebb alkotások követik a nyitóhéten, mint az Amerikai szépség, a Joker, a Pomádé és a Vissza a jövőbe. Az éppen aktuális műsort az érdeklődők mindig megtalálják a Budapest Rooftop Cinema honlapján és Facebook-oldalán.

Az elmúlt hetekben az egészségügyi dolgozók, rendőrök, mentősök, tűzoltók még az átlagosnál is többet tettek az emberekért, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy vetítésenként 5 autós helyet ingyen biztosítanak a számukra. Ezekre a helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni az info@budapestrooftopcinema.hu címen.

A moziban a 19:30-as kapunyitást követően minden este 21 órakor indul a vetítés, jegyeket autónként egységes áron lehet kizárólag elővételesen online vásárolni – függetlenül attól, hányan ülnek a kocsiban. A szervezők azokra is gondoltak, akik nem vezetnek: ők ugyanezért az árért a helyszínen parkoló MOL Limókba válthatnak helyet.

Nyitókép: A nagy Lebowski