Kovács Antal főszervező a rendezvényt beharangozó június 15-ei sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly nézőcsúccsal zárták a jubileumi huszadik fesztivált, amelynek befogadóképességét tovább növelték. A huszonegyedik fesztiválon több mint száz program várja a vendégeket, Kovács Antal szerint az eddigi legerősebb és legszínesebb felhozatal lesz az idei FEZEN-en. Az idei fesztivált jótékonysági adománygyűjtés is színesíti a Bethesda Gyermekkórház égési sérült betegei javára ? emelte ki a főszervező. Ennek részeként árverésre bocsátanak egy várhatóan több fellépő által is dedikált gitárt, valamint a FEZEN művészeti és jószolgálati alapítványának számláján is fogadnak adományokat. A jótékonysági akcióhoz csatlakozott a Videoton FC magyar bajnok futballcsapata is egy, a játékosok által aláírt mezzel, amelyet Várkonyi Ádám, a klub kereskedelmi és marketingigazgatója a sajtótájékoztatón adott át a szervezőknek.


fezen1_600x336.png
Fotó: FEZEN Fesztivál Facebook-oldala

 

Idén először színesíti művészeti sátor is a fesztivált. Móra Gabriella, a Fonó Budai Zeneház projektvezetője elmondta: a késő esti sávokban zenei programok ? köztük például Boban Marković vagy a Csík zenekar fellépése ? és éjszakáig tartó táncház, délután pedig színházi előadások várják az érdeklődőket, de készülnek egy 250 négyzetméteres Magyar Ízek Konyhája gasztroudvarral is. Kitelepül a Vöröskereszt, továbbá a laktóz- és gluténérzékenyek és a cukorbetegek számára is készülnek speciális ételekkel.


pitbull_600x284.png
PitbullFotó: fezen.hu

 

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester komoly eredménynek nevezte, hogy a Fehérvári Zenei Napok helyi független fesztiválként nemcsak fenn tudott maradni, hanem folyamatos fejlődés és növekedés jellemzi. Hozzátette: mára már elképzelhetetlen a székesfehérvári nyár a fesztivál nélkül. Jó bulit ígért Karácson Tamás, a Wellhello együttes frontembere is, aki a fesztivál nyitónapján lesz hallható. Az idei FEZEN-en először lép fel Magyarországon a Grammy-díjas kubai származású amerikai rapper, Pitbull, de színpadra áll többek közt a brit The Prodigy, a svájci DJ Bobo, a holland Epica, a német Helloween, az amerikai Mr. Big, a hazai sztárok közül pedig a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Quimby, Majka és Curtis, valamint Ákos is.

 

A FEZEN programjait ITT találjátok.

 

Forrás: MTI