026
KeszthelyFest 2017

A KeszthelyFest elnevezésű rendezvény programjai négy színpadon és a Várkert hangulatos, árnyas fái közt kialakított gyermekligetben zajlanak ? mondta el az MTI-nek Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese. A Fő téren kiépített nagyszínpadon július 6-án a Budapest Bár ad koncertet. A fesztivál történetében először lép fel külföldi sztárvendég: a július 7-ei, esti nagykoncertet a Boban Marković Orkestar, a balkáni rézfúvós zene világhírű formációja szolgáltatja. Másnap a 2003-ban alapított pécsi hiphopzenekar, a Punnany Massif lép majd színpadra ? tette hozzá Osvald Bálint.

boban-02
Boban Marković Orkestar

 

A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a pop és a jazz könnyedebb stílusait művelő zenekarok váltják egymást. A fesztivál vendége lesz Boggie, Éliás Gyula Jr., Demény Gergely ?fingerstyle? gitáros, és fellép a helyi zenészekből álló Keszthelyi Jazz Műhely. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán kialakított MOL Nagyon Balaton színpad koncertjeire elsősorban a fiatalabb korosztályt várják. A Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató verseny résztvevői közül Antonia Vai és a Belau kap majd bemutatkozási lehetőséget. A július 6-ai napon a Szeder, 7-én pedig Petruska és a Mörk zenekar ad koncertet. A Gyermekligetben miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal várják a legkisebbeket.

szeder-02
Szeder

 

A zenei programokkal párhuzamosan zajlik majd a VII. Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű rendezvény a történelmi belvárosban. A pincészetek borai mellett gasztronómiai különlegességekkel, vásári csemegékkel és street food menüvel is készülnek. A fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos fényfestéssel is találkozhatnak a rendezvény napjain, a múzeumok, éttermek, kávézók és a belvárosi üzletek pedig meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat.

 

A részletes program ITT található.

Forrás: MTI

Fotó: keszthelyfest.balatoniszinhaz.hu