fbpx

Írd te a történelmet!

A Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. az ősszel újabb képzési évfolyamot és szemesztert indít. A színvonalas médiaszakmai munkára való alkalmasság és tudás megszerzésének leghatékonyabb módja az egyéni tehetséggondozásra épülő felkészítés. Erre a módszertani alapra épül a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft. minden programja, így az egyik legkedveltebb szakirány, az alapozó újságírói képzés is.

Az újságírói pályára felkészítő komplex tehetséggondozási program első szakasza az alapozás. Olyan jelentkezőket várnak, akik újságíróként képzelik el magukat a jövőben, de még nincs tapasztalatuk a szakmában. Félévnyi intenzív munkát szánnak minden tehetséges résztvevőre, hogy megalapozza tudását az újságírás alapműfajaiban és felkészüljön a szakirányválasztásra.

Az alapozó szakaszban elsősorban a médiaszakmai alapismeretek, a tényműfajok és a hírújságírás kerül terítékre. Mivel az újságírói napi gyakorlat tetemes része a hír- és hírháttérműfajok alkalmazásából áll, az alapozó program résztvevői gyakorlati foglalkozások és irányított otthoni munka keretében sajátítják el a hírújságírás alapjait.

Az újságírói szakmában a profizmus alapja a kiváló felkészültség: az alapozó újságíró programban éppen ezért különös gondot fordítanak a megfelelő tájékozottság és forráskezelés rutinjának megszerzésére. Ez a makulátlan újságírói etika alapja, egyben pedig a tényműfajok hatékonyságának feltétele.

A minőségi tartalomkészítés egyik alapkövetelménye az igényes nyelvhasználat és a kifogástalan helyesírás. Az újságírói munkára felkészítő tehetséggondozási program teljes időtartama alatt folyamatosan foglalkoznak a résztvevők anyanyelvi kompetenciáinak fejlesztésével is – írásbeli és szóbeli gyakorlatok keretében egyaránt.

Az alapozó újságíró program időtartama: átlagosan 6 hónap

Csoportlétszám: 10-15 fő

A program befejezése után választható szakirányok (minden szakirány időtartama 1,5 év):

online újságírás

rádiós újságírás
televíziós újságírás
magazin-újságírás

További információ és jelentkezés: NTGN | Kezdőlap

A rovat további cikkei